+31 (0)6 53 53 35 95 info@handico.nl

Passief Snoezelen

Snoezelen, passief en actief in een optimale sfeer

Het passief en actief snoezelen biedt de rust en de mogelijkheid om zich te uiten in een optimale sfeer en omgeving door de inzet van lichteffekten en trillingen. De tactiele, auditieve en visuele aspecten komen terug in die produkten die veelal ingezet worden in de snoezelruimtes: waterbedden met trilvloer, waterbellen-kolommen ingebouwd in een bekleed eiland, zitzakken en wiebelkussens in een ruimte bekleed met vloermatten, wandmatten en wigkussens.

Complete verzorgde inrichting om in weg te snoezelen

Voor de licht- en geluidseffecten worden veelal de volgende produkten gebruikt: spiegelbollen, SideGlo, projektors met effekt- en vloeistofwielen, spots, fluoline, blacklights en de trilvloer benodigdheden zoals controller en microfoon aangesloten aan het cassettedeck, CD speler en luidsprekers. Het snoezelen wordt nog vaak geassocieerd met diep zwakzinnigen. Echter heeft het zich als ontspannings-, communicatie- en therapiemiddel ook bewezen voor andere groeperingen goed te zijn, zoals: psychiatrische en psychogeriatische, depressieve en coma patiënten alsmede dementen en bejaarden.

Actief Snoezelen

Spelen met licht, spelen met vormen

Het basisconcept van snoezelen kan doordacht doch eenvoudig uitgebreid en uitgebouwd worden door het gebruik van specifieke en additionele snoezel- en aangepaste speelmaterialen alsmede bijbehorend meubilair. Om de optimale sfeer en omgeving te creëren past Handico veelal specifieke lichteffecten en kleurrijke vormen toe ter verhoging van de visuele, auditieve en tactiele aspecten. Het inzetten van kleurrijke lichten zoals fluoline, spiegeleffecten, aangepast meubilair zoals klapbanken en hoekwanden en elektronische producten met hoge zintuiglijke effecten zoals muziekmatten en lichtwanden. Informeer naar de mogelijkheden en durf de combinatie aan van snoezelen met actieve licht- en vormeffecten in verschillende kleuren.

Compleet ingericht naar (uw) wens

Voor elk specifiek probleem, is een oplossing door middel van varianten en/of combinaties. Door het inzetten van “actieve” producten zoals lichteffecten, fluostaven, gekleurde looplichtslang, waterbellenkolom, geluidenorgel, dieptespiegel en licht- en geluidsvloer alsmede het plaatsen van spiegels en speelvormen zoals rollen, ballen en een ballenbad kan een snoezelruimte ingericht cq. veranderd worden tot een interactieve ruimte. De keuze welke “activiteit” aan te bieden en het bepalen van kleurgebruik en combinaties moet het evenwicht brengen tussen activering en ontspanning.

Meubels

Comfortabel en veilige zitvormen

Het Handico Meubilair wordt vervaardigd van bysonyl met een superieure kwaliteit schuimstofrubber. Naast bysonyl bekleding kunnen deze zit- en ligproducten tevens uitgevoerd worden in kunstleder (pand a). Door de jarenlange ervaring en opgebouwde kennis heeft Handico de stoelen, banken, klapbanken, klapmatten en zitgroepen naast de standaard vierkante rechte vormen, ook met rondingen geïntroduceerd zonder hierbij een compromis te doen aan de kwaliteit, stevigheid en uiterlijk. Vele typen stoelen, banken en zit- en ligcombinaties zijn mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

Praktisch door uitbreiding

De Handico Furniture is niet alleen uiterst geschikt om er lekker in te zitten of om mee te spelen, de praktische vormen van deze meubelstukken passen uitstekend in nieuwe uitbreidingen van de snoezel- en speelruimtes. Zelfs uw eigen idee of ontwerp kan hierin verwerkt worden zodat de opstelling van deze meubels steeds weer verandert.

Softplay

Een gevormde ontspanning

Softplay is de laatste jaren enorm in opkomst en heeft zich door de veiligheid, duurzaamheid en kleurrijke uiterlijk bewezen als het concept voor verantwoord spelen. Door de vele mogelijkheden in product- en kleurcombinaties kunnen fantastische speelruimtes van trappen, matten, rollen, ballen, glijbanen, iglo’s enz. gecreëerd worden. Alles is veilig en zacht en staat borg voor enorm veel plezier. Het idee achter het softplay is dat speel-vormen die eenvoudig en goed te integreren zijn in een ruimte alsmede met combinaties van producten en kleuren, zorgen voor optimaal plezier en bieden de mogelijkheid voor verantwoorde bewegings- en fysiotherapie.